In Amsterdam is ophef ontstaan omdat politieagenten en brandweermannen (geen vrouwen!) in uniform deelnamen aan een islamitische gebedsdienst in de Blauwe Moskee. Het FvD heeft inmiddels schriftelijke vragen ingediend bij het College van B&W.

In ons land zijn, net als in andere Westerse staten met uitzondering van Vaticaan-stad, de kerkelijke macht en de staatkundige macht van elkaar gescheiden. Voor ons land werd aan die scheiding van kerk en staat een begin gemaakt met de 80-jarige oorlog (1568 – 1648) terwijl de Franse revolutie (1789 – 1799) daar nog eens een schepje bovenop deed. Zeker sinds de Tweede Wereldoorlog werd daar in Nederland strak de hand aan gehouden.

Wat zag Nancy?

“De Blauwe Moskee heeft 30 moslims uitgenodigd die in de frontlinie werken van de coronacrisis”, twitterde ene Nancy volgens ‘Hart van Nederland’. “Dus politie, brandweer, zorg, supermarkten etc. Als dank voor hun inzet. Verder zijn alle moskeeën gesloten. Het werd er heel duidelijk bij verteld. Mja, luisteren hè…” Deze mejuffrouw zal nog wel niet zolang op de wereld rondlopen, gelet op de naam ‘Nancy’, dus we kunnen haar nog weinig kwalijk nemen. Zou Nancy daar ook verpleegsters in uniform hebben waargenomen? Of medewerkers van een bekende supermarkt, met ‘Jumbo, alweer voordeliger’ in kloek formaat letters op de rug? Een pastoor misschien, in het kader van de ‘verbinding’ en met de wedstrijdkleding nog aan?

Kardinaal als minister…

Nee, er zit wel een reden achter natuurlijk en dat is dat in de islamitische wereld de staatsmacht in handen ligt van de beroepsmoslims. Zou Nancy het een goed idee vinden als we een kardinaal op de positie van Minister van Binnenlandse Zaken zetten? (alhoewel: nu ik er zo over nadenk en gelet op de manier zoals die functie nu wordt vervuld…)

Politici als geestelijk leiders

In ons land is er gelukkig scheiding van staatsmacht en kerkelijke macht. De staat inmiddels, gedraagt zich steeds meer als een soort van ‘kerk’. De afgelopen eeuwen heeft de staat een heel arsenaal aan taken overgenomen die eerder door de kerk werden vervuld; armen- en ziekenzorg, weeskinderen, enzovoort. Of dat allemaal efficiënt gebeurt staat nog te bezien, maar voorlopig zien politici zichzelf als belangrijke ‘geestelijk leiders’ in ons land van Linkse en Groene kerken. Zij zijn als verhevenen in staat goed te begrijpen en interpreteren wat de heilige wegen naar de toekomst zijn. En dat alles tot heil en zegen van de democratie.

Uniform thuislaten

Een vervelende bijzaak is dat we er bij de stembus maar niet in slagen om nieuwe gezichten en nieuwe ideeën in de Kamers en Gemeenteraden te krijgen. Gezichten die stáán voor hun taak om de wetten en regels te handhaven. Met ideeën waar stervelingen als u en ik niet opkomen. Maar dat is niet zo. Men slaagt er zelfs niet in om politiemensen aan hun verstand te peuteren dat ze van alles mogen geloven en denken, maar dat zij hun uniform maar beter thuislaten wanneer ze dat praktiseren. Omdat in ons land de overheid niets met een kerk heeft te maken, laat staan een moskee.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld