Zet zaterdag 20 april in je agenda! (en zet Amsterdam erbij).

We zijn zeer vereerd om twee zeer interessante sprekers – die ons een schat aan informatie gaan geven – te verwelkomen. Het belooft een zeer mooi evenement te worden: samen met deze twee erudiete heren gaan we een educatieve en informatieve middag neerzetten. Het centrale thema: de heilloze drie-eenheid van de EU, de euro en de gele hesjes.

Met andere woorden: een sprekersbijeenkomst waar het overkoepelende thema de economie is. Met de Europese verkiezingen in zicht is ‘economie’ hierdoor zeker geen saai onderwerp. Economische thema’s en vraagstukken leven meer dan ooit. Hoe lang nog tot een nieuwe mondiale economische crisis? Wat zal de rol worden van de euro? Hoe staat het ervoor met het economische beleid van de EU?

Allemaal zeer interessante vragen die toch vaak klinken als onderwerpen die ver van ons af staan. Maar schijn bedriegt. Jan Modaal voelt de economische (onder)ontwikkelingen steeds sterker in zijn eigen portemonnee. Het gemiddeld besteedbaar inkomen is sinds 2008 nauwelijks gegroeid. Hoe lang kan dit zo nog door blijven gaan?

En dan zonder verdere omhaal, de sprekers…

Sander Boon & Arno Wellens!

Zij gaan ons voorlichten over de economische ontwikkelingen van dit moment.

Sander Boon is politicoloog en werkte bij diverse denktanks. Door zijn zeer kundige kennis zag hij de kredietcrisis aankomen, met zijn scherpe analyses publiceert hij in zowel binnen- en buitenlandse kranten. Ook verschijnt er veel werk van hem bij nieuwe media. De laatste tijd zien we Sander ook vaak bij Café Weltschmerz waar hij zijn scherpe analyses uitgebreid met ons deelt.

Arno Wellens is als financieel journalist vooral bekend geworden door zijn scherpe stukken over de economie en de EU. Zijn werk bij 925 zorgde ervoor dat veel ‘vuiligheid’ van bedrijven en landen aan het licht kwamen. Ook Arno is regelmatig te bewonderen bij Weltschmerz, waar hij zijn nieuwe bevindingen gretig met de kijkers deelt. Arno heeft veel aanzien gekregen na het schrijven van het Euro Evangelie; wat hij dit jaar wil gaan verfilmen.

Het belooft een zeer interessante middag te worden en we hopen u allemaal te zien op 20 april in Amsterdam!

Wij hopen u graag te zien in de Oosterkerk!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld