Een paar weken geleden was er een actie in het nieuws waarbij een Zweedse vrouw voorkwam dat een vliegtuig opsteeg waarin een Afghaanse man zat die gedeporteerd zou worden uit Zweden. Alom bijval van deugend internet, want het is natuurlijk zielig als de wet wordt uitgevoerd.

Achteraf blijkt dat deze man veroordeeld was in Zweden voor mishandeling van een vrouw en kinderen: hij sloeg ze met een zweep gemaakt van elektriciteitsdraden, hij sloeg het hoofd van zijn vrouw tegen de grond en glas in haar gezicht. Daarnaast bleek achteraf dat hij zelf naar Afghanistan wilde en niet eens gedeporteerd werd.

Wat gaat er in het hoofd om van deze mensen? Ten eerste lijkt het alsof iedere migrant of buitenlander in hun optiek per definitie zielig is. Ook als na jarenlang procederen iemand wordt uitgezet door een land wordt er nog alles aan gedaan om dit tegen te houden, ook al is wettelijk bepaald dat diegene geen recht heeft op asiel (even ervan uitgaande dat het proces goed is verlopen uiteraard). Een voorbeeld hiervan is de actiegroep “We are here”. Deugmensen ondermijnen hiermee de uitvoering van democratisch vastgestelde wetten; ze denken letterlijk boven de wet te staan want “geen mens is illegaal”. Ze begrijpen niet dat grenzen een functie hebben; namelijk mensen buiten houden die we niet in onze samenleving willen hebben.

Dit is een toonbeeld van de grenzeloze naïviteit van deze types en een totaal gebrek aan realiteitszin. Intenties zijn belangrijker dan gevolgen. Hetzelfde geldt voor de dader van de bomaanslag in Manchester vorig jaar: 2 jaren geleden werd hij “gered” uit de Middellandse Zee, wat dankbaar werd omgezet in 22 Engelse dodelijke slachtoffers.

In tijden van snelle communicatie en sociale media is het deugpronken nog sterker geworden; immers iedereen kan direct zien dat je deugt en het geeft onmiddellijke behoeftebevrediging aan de deuger. De gevolgen van dit soort wanbeleid is vaak niet zichtbaar en dan ook nog eens na verloop van tijd. Maar dan is het al te laat en heeft de goedheidsgelding het al gewonnen van realiteitszin. Dezelfde media en personen die de actie van deze dame steunden zul je niet meer horen als blijkt wat voor crimineel het was; de deugpunten zijn dan al binnen.

De Nieuwe Kerk is ervoor gemaakt om discussies te voeren die wel op rationaliteit zijn gebaseerd en om te kijken naar de gevolgen van beleid: niet alleen of het beleid ‘goed voelt’.

Lees verder:
https://politiek.tpo.nl/2017/10/19/sid-lukkassen-identiteitspolitiek-neigt-naar-het-belemmeren-van-open-debat/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld