Verschillende partijen hebben achter de schermen overleg gevoerd over de ‘democratische ondermijning’ door het Forum voor Democratie (FvD). Het beraad vond plaats op initiatief van Volt-partijleider Dassen.

Door: Ton Nijhof

 

Aanleiding voor het geheime beraad was het interview van FVD’er Gideon van Meijeren waarin deze opriep tot een ‘fluwelen revolutie’. “We mogen niet meer wegkijken”, schreef Dassen eerder naar aanleiding van dat interview op sociale media. Een groot deel van de Tweede Kamer probeert al langer te bedenken wat er gedaan kan worden aan wat zij noemen ‘de ondermijnende activiteiten van Forum’. Volgens de berichten zijn Wilders (PVV), Eerdmans (JA21) en Marijnissen (SP) niet bij het heimelijke overleg geweest. Het is niet bekend of deze drie bewust buiten het overleg zijn gehouden door initiatiefnemer Dassen.

Steun Realistisch Allochtoon: het nieuwe project van Sid Lukkassen!

Van Meijeren (FvD). Afb: screenshot youtube.

Het is opmerkelijk dat de pijlen vooralsnog zijn gericht op FvD en niet op partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Deze laatste twee partijen zijn belangrijke leveranciers van het gedachtegoed waarop Extinction Rebellion en andere groeperingen zich baseren en die geweld niet bepaald uit de weg gaan. Ook de moordenaar van Pim Fortuyn bevond zich nadrukkelijk in die kringen en de huidige fractievoorzitter van GroenLinks (Klaver, annex Feras) hield zich in zijn tijd bij de jongeren van GL vermoedelijk bezig met de vervaardiging van bommen. Deze partijen en hun achterbannen hebben het, blijkens hun sympathieën en voorkeuren, voorzien op de democratische orde in ons land. Het is dus niet verbazingwekkende dat juist deze partijen van harte gehoor gaven aan de oproep van Volt, die als partij overigens tot stand kon komen met steun van buitenlandse financiers.

Partijen als FvD en GroenLinks hebben van voldoende kiezers mandaat gekregen om hen te vertegenwoordigen in het Parlement. Kennelijk is Volt voornemens om dat mandaat van de kiezers terzijde te leggen, zoals Volkert van der Graaf (of diens opdrachtgevers) het mandaat van de kiezers niet eens af wilde wachten.

Terecht werd door Wilders fijntjes opgemerkt dat dit fascistisch gedrag is van beweerdelijke antifascisten. Er is voor geen enkele partij reden om andere partijen of partijleden het mandaat te ontzeggen of ontnemen. Zo werkt onze democratie nu eenmaal. Als de bevolking het in toenemende mate stoort dat het FvD in het Parlement zit, dan zijn zij – de stemgerechtigde bevolking – zeker wel in staat om niet op die partij te stemmen bij een volgende verkiezing. Het heimelijke overleg is zodoende niet anders te bestempelen als ‘fascistisch overleg’.

Er is onder de bevolking, niet alleen in ons land, steeds meer verbazing over de uitkomsten van wat wij een democratisch proces noemen. Niemand hield het voor mogelijk dat een wegens ‘ongekend onrecht’ afgetreden Kabinet na een lange formatieperiode in vrijwel dezelfde samenstelling weer aantrad. Zonder met de ogen te knipperen werd het gezelschap ingezegend, ondanks dat onder hun beleid duizenden gezinnen werden vermalen door ambtelijke molens, gezinnen uit elkaar gedreven en zelfs tot zelfmoord. Vergeten was de ‘functie elders’ voor onwelgevallige Kamerleden (met fors mandaat). Weer anderen twijfelen sterk aan de juistheid van de verkiezingsuitslag en de manier waarop de uitgebrachte stemmen worden geteld omdat ze zich niet voor kunnen stellen dat telkens dezelfde partijen aan de macht komen. Veelal worden zij, net als nu het FvD, ‘wappies’ of ‘radicale complotdenkers’ genoemd. Allemaal tot uw dienst, maar leg eens uit hoe telkens partijen boven komen drijven die al jaren vrijelijk een afzichtelijke puinhoop van ons land maken.

D66 is, als afschaffer van bijvoorbeeld het referendum (“de mensen snappen vaak de vraag niet”) op een gevaarlijk pad geraakt. Hun politieke verwanten van Volt gaan nu een stap verder en willen democratisch gekozen volksvertegenwoordigers het werk onmogelijk maken; dat roept herinneringen op aan hoe er met Omtzigt werd omgegaan.

Het is ernstiger dan we dachten: de fascisten zijn onder een valse dekmantel al in het Parlement gekomen. Daarom snap ik de mijmeringen van Van Meijeren ook wel. Ik ben niet de enige denk ik.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld