Ingezonden artikel door Maurits:

“In het tijdperk van #MeToo zal ik in dit artikel een ander perspectief bieden op de rol van de vrouw – en dan specifiek de selectief geëmancipeerde vrouw.

Allereerst dient u voor een goed begrip van mijn relaas de definitie van de selectief geëmancipeerde vrouw te kennen. Een selectief geëmancipeerde vrouw is een vrouw die zelf haar geld verdient – bijna altijd part-time – en die een relatie heeft met een man. Binnen deze relatie verwacht de vrouw dat de man alle rekeningen betaalt en dat haar eigen zuurverdiende geld puur voor haar eigen vermaak en vertier dient. Onder u zullen mensen zijn die dit fenomeen maar al te goed kennen – met name de mannelijke lezers. Mocht u dit fenomeen niet kennen, zet u dan schrap want u zult zo direct geredpilled worden.

De rol van de pooier die sommige hedendaagse vrouwen hebben aangenomen, komt voort uit een aantal ontwikkelingen. Ik zal opeenvolgend de volgende ontwikkelingen uitwerken:
– een drastische verandering in het takenpakket van de vrouw binnen de traditionele relatie
– de emancipatie van de vrouw
– de opvoeding van de vrouw als prinses die voortdurend gepleased moet worden

Drastische verandering in het takenpakket van de vrouw:
De rol van de vrouw veranderde ingrijpend toen de intensieve werkzaamheden van de vrouw binnen de relatie voor een groot deel weggenomen werden door de komst van de wasmachine en andere huishoudelijke apparatuur. Vanaf dat moment beschikte de vrouw over aanzienlijk meer tijd voor andere taken. Deze extra tijd werd in eerste aanleg aangewend voor andere huishoudelijke taken en er was meer tijd voor de kinderen. Kortom een goede ontwikkeling.

Emancipatie van de vrouw:
De emancipatie van de vrouw maakte dat zij onderdeel ging uitmaken van het arbeidsproces. Daarmee verschoof haar rol van taken binnenshuis naar taken buitenshuis. Daarbovenop genereerde zij voor het eerst haar eigen inkomen.

Opvoeding van de vrouw als prinses:
Meisjes zijn de laatste decennia steeds meer ontzien door de ouders en de school. Jongens worden direct gecorrigeerd als ze meisjes plagen. In conflictsituaties worden meisjes direct als zielig bestempeld en zijn ze bij voorbaat onschuldig. Dit bevordert een gedrag waarbij meisjes doorhebben dat ze een aparte status hebben waarin ze mannen volledig kunnen manipuleren, geholpen door hun omgeving. Wederkerigheid is een concept dat door deze prinsesopvoeding totaal voorbijgaat aan de meisjes (en later de vrouwen).

Wanneer deze meisjes groot worden hebben ze precies door hoe ze onverantwoordelijk en niet-wederkerig gedrag kunnen koppelen aan een relatie met een man die voor alle financiële gemakken zorgt. Velen u van zullen dit direct associëren met de zogenaamde ‘golddigger’: de vrouw die met een man gaat voor zijn geld/status/macht. Ironisch genoeg klopt deze conclusie niet en is de golddigger geen hoer maar op basis van haar gedrag juist een pooier.

Dat de selectief geëmancipeerde vrouw feitelijk een pooier is, zal voor vrouwelijke lezers een opluchting zijn en voor mannelijke lezers een eye opener. Aan de hand van het bijbehorende gedrag zal ik aantonen dat voornoemde stelling klopt.

Allereerst is de relatie pooier–hoer nooit wederkerig: de pooier haalt en de hoer brengt. Concreet wil dit zeggen dat de vrouw die notabene haar eigen geld verdient, een man wenst die alle rekeningen betaalt: de woonlasten, de auto, de verzekering, familie uitstapjes en meer. Het geld wat de vrouw zélf verdient maakt zij op aan uitstapjes met vriendinnen, shoppen en haar uiterlijk. Dit laatste helpt haar ironisch genoeg om meer hoeren voor zich aan het werk te krijgen: lees andere mannen die geld en cadeautjes komen brengen.

De analogie van de pooierbak
Alle pooiers hebben een zwak voor een mooie auto oftewel een pooierbak – die doorgaans betaald dient te worden door de hoer die voor hem werkt. Precies zo hebben bijna alle part-time werkende selectief geëmancipeerde vrouwen een zwak voor het krijgen van kinderen, die om deze vergelijking door te zetten bekostigd dienen te worden door de man ookal verdient de vrouw haar eigen geld. Zelfs al heeft de man veel minder met de kinderen dan deze vrouw – dan tóch zal hij de financiële rol aangaan.

Sterker nog: zij zullen overgaan tot een arbeidsovereenkomst (huwelijk) voor onbepaalde tijd. De hoer (=man) zit nu vast aan de pooier (=vrouw) en zal voor minimaal vijf jaar zijn alimentatieverplichting moeten voldoen. Kortom de staat faciliteert de pooier bij wet in het instandhouden van deze pooier-hoer relatie.

Vele mannen kiezen voor deze niet-wederkerige relatie, omdat ze allang blij zijn dat ze een vrouw hebben en iets van aandacht krijgen, wat voldoende is om hen tevreden te houden. Zij krijgen dus nét voldoende seks van de vrouw dat ze niet op zoek gaan naar een andere vrouw/pooier. Dit is precies wat een mannelijk pooier doet om zijn hoertjes bij zich te houden: hij geeft ze net voldoende aandacht dat ze niet alleen het geld voor hem blijven binnenhalen maar ook loyaal blijven aan hem.

De mannen die het nog enigszins treffen zijn de mannen die een jonge vrouw als pooier hebben – immers deze jonge pooier is nog onervaren en daarmee heeft de hoer vaak betere primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Lees: hij mag nog wel met zijn vrienden op stap en krijgt bovenmatig veel seks terug van zijn pooier.

De hoer (=man) is feitelijk ook bang dat de pooier hem verlaat voor een andere hoer, omdat ze dan nog steeds contractueel vastzitten aan de financiële overeenkomst waarbij hij nog vijf jaar alimentatie zal moeten betalen voor de kinderen die de vrouw wilde (=equivalent van de pooierbak). Wanneer de pooier de hoer aan de kant schuift is de hoer direct minder aantrekkelijk voor een nieuwe pooier (=vrouw), omdat hij netto minder geld binnenbrengt. Hij draagt namelijk elke maand alimentatie af aan zijn voormalig pooier.

Angst voor weglopen
De angst van de pooier daarentegen is dat de hoer wegloopt en daarom geven ze de hoer net voldoende aandacht en seks EN zorgen ze dat ze alternatieve hoeren hebben klaarstaan. Oftewel dat ze vreemdgaan met andere mannen, zodat ze altijd de bestaande man voor een nieuwe manhoer kunnen inwisselen.

Even een opmerking terzijde: katten zijn ook pooiers – zij hebben ook meerdere hoeren voor ze werken, lees buren met kattenvoer ;-).

Wanneer u zelf dit inzicht nog niet had dan is dit volstrekt normaal: dit proces waarin heteroseksuele relaties van wederkerige verhoudingen naar pooier-hoer constructies zijn verschoven, is nog maar enkele decennia gaande en bereikt nu zijn hoogtepunt. Verder worden mannen zo goedgelovig, angstig en dienend opgevoed dat ze zelden doorhebben dat hun vrouw de pooier is en zij de hoer.”

Einde ingezonden artikel.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld