Zoals u misschien al ergens had gelezen zijn er onlangs twee dames uit Noord-Europa verkracht en onthoofd in het Toubkal-gebergte. Zij waren daar een wandeling aan het maken. U ziet ze hierboven.

Ik vond het wel een interessant idee om eens te proberen te achterhalen wat deze dames precies dachten. De meeste dames die ik ken die niet uit Noord- of West-Europa komen die zouden afkeurend hun hoofd schudden wanneer iemand zou opperen om als vrouw een wandeling te maken in een berggebied van een islamitisch land.

Wat was precies het wereldbeeld van deze twee dames? Natuurlijk is het onmogelijk om erachter te komen ze precies dachten, maar het is wel mogelijk om op basis van online informatie een idee te krijgen.

Louisa Vesterager Jespersen

Deze dame uit Denemarken heeft succesvol het gymnasium afgerond. Wat leren kinderen in Noord-Europa allemaal op school? Leren zij hoe culturen van elkaar verschillen en dat de positie van vrouwen t.o.v. mannen in het Westen eigenlijk uitermate uitzonderlijk is? Of leren zij dat mensen overal hetzelfde zijn, dat alle culturen gelijk zijn en dat (ongelovige) vrouwen door de islam eigenlijk best wel gerespecteerd worden? Ik vermoed het laatste: dat hun jonge hoofdjes wordt volgestopt met cultuurrelativisme.

Het laatste Facebook bericht van Jespersen zag er als volgt uit:

Het idee dat de wereld een veilige plek is, dat mensen overal ter wereld lief en aardig zijn en dat het echt niet uitmaakt of je een wandeling gaat maken in Zwitserland of in Marokko. Dit is namelijk precies het gedachtegoed wat in Noord-Europa wordt verkocht aan jonge kinderen, want zij moeten namelijk wel het multiculturalisme omarmen en dat is onmogelijk zonder een portie cultuurrelativisme.

En nee: geen van Jespersen’s Facebook vrienden wist haar kennelijk iets nuttigs te vertellen over Mount Toubkal. Ook niet haar voormalig klasgenoten van het gymnasium.

Maren Ueland

De andere dame deelde in 2015 een propagandavideo van de Duitse regering op haar Facebook pagina.

Nu deel ik dit soort filmpjes ook wel eens op Facebook, maar dan wel voorzien van een flinke portie kritiek. Ueland deelde het kritiekloos van Sanaullah Mojaddedi, iemand in Saoedi-Arabië die in de Engelse taal liefdevolle en tolerante berichten plaatst over de islam. Nu zal iemand die zich heeft ingelezen in het gedachtegoed van de islam onmiddellijk zien dat deze meneer dit soort lieve dingen op Facebook deelt in de Engelse taal met twee doelen: het misleiden van de Westerse bevolking en interesse voor de Islam proberen aan te wakkeren. Islamitische deceptie (taqiyya) en bekeringsinspanningen (da’wah) gaan in de praktijk hand in hand. Ook de meest perfecte mens, Mohammed, paste (herhaaldelijk) misleiding en bedrog toe als veroveringsstrategie.

 

Helaas is het zo dat jonge mensen die op een Noord-Europese school zijn opgeleid hier geen benul van hebben. Sterker nog, waarschijnlijk zouden ze iemand die hen hiervan op de hoogte probeert te brengen simpelweg voor racist uitmaken.

Als dit Duitse propagandafilmpje een heldere indicatie is van het wereldbeeld van deze dame, en als zij deze video gedachteloos deelde van deze persoon uit Saoedi-Arabië, dan vermoed ik zeer sterk dat Ueland geloofde dat de islam ongelovige, ongesluierde vrouwen respecteert.

Wie is verantwoordelijk?

Natuurlijk zijn ten eerste de daders verantwoordelijk. Maar wie zijn er verantwoordelijk voor het feit dat deze dames zeer naïef gingen wandelen in het Toubkal-gebergte?

Een kind kun je letterlijk alles wijsmaken! In India hebben de mensen die op jonge leeftijd zijn opgevoed met het idee van een kastensysteem op latere leeftijd zeer grote moeite om dit concept los te laten. Een kind dat opgroeit met islamitisch onderwijs of op een madrassa zal op latere leeftijd waarschijnlijk een zeer strikte moslim zijn geworden; één die geen kritiek op zijn profeet kan verdragen. Iemand die als kind bij de Hitlerjugend zat, zal het op latere leeftijd zeer lastig hebben gevonden om het idee dat hij of zij zou behoren tot een genetisch superieure groep los te laten.

Kinderen kunnen zichzelf niet verdedigen tegen slechte ideeën.

Dus,
Wie hebben deze dames wijsgemaakt dat alle culturen gelijk zijn?
Wie hebben deze dames wijsgemaakt dat de islam niet vijandig is jegens ongelovige vrouwen?
Wie hebben deze dames wijsgemaakt dat mensen overal hetzelfde zijn en alle culturen gelijk?
Welke mensen in Duitsland hebben dit propagandafilmpje gemaakt? Was het soms ‘extreem-rechts’?
Wie hebben de Facebook vrienden van Jespersen wijs gemaakt dat Mount Toubkal een hele normale bestemming is voor blonde, Westerse vrouwen?
En, welke politici in Europa verkopen cultuurrelativisme aan jonge mensen? (Ik noem geen namen, Jesse Klaver)

Degenen die verantwoordelijk zijn, zijn de linksen die de lange mars door de instituties hebben gemaakt en de academische wereld en het onderwijs hebben besmet met hun neomarxistische ideeën over culturen. Om over de ras/religie-verwarring nog maar te zwijgen.

Recapitulatie

Een paar maanden geleden zagen we Elin Ersson, de Zweedse activiste die in het vliegtuig de deportatie probeerde te voorkomen van een Afghaan die zijn vrouw en dochters had mishandeld.

Vorige week zagen we Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en Maren Ueland uit Noorwegen, twee dames die dachten dat de wereld een pretpark is vol met lieve mensen en gingen wandelen in een Noord-Afrikaans gebergte. Gezien de staat van het onderwijs in Noord-Europa, vermoed ik dat we vaker van dit soort dingen gaan zien, want terwijl u dit leest wordt weer een nieuwe generatie opgevoed met een streng dieet van cultuurrelativisme.

Ouders, wees voorzichting. Ideeën hebben consequenties.
Sta nóóit toe dat links uw kinderen opvoedt!

En nu…

Een bijkomend probleem van deze linkse dominantie, is dat alle ruimte om onderzoek te doen, te publiceren en op te treden in publieke media, is gemonopoliseerd. Voor iedereen met een rationeel, zelfstandig geluid, is er geen economische ruimte. Zo behoudt links de macht over het opinielandschap. Steun daarom Sid Lukkassen met zijn nieuwe onderzoek naar identiteitspolitiek: hierbij de link naar dit belangrijke project, inclusief korte video!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld