Dit is een artikel van Olli Salvatore

De huidige coronacrisis heeft een ongeziene impact op ons leven en treft iedereen persoonlijk: Scholen moeten dicht, de handel ligt (grotendeels) stil, mensen dienen zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden uit gezondheidsoverwegingen.

De levensgenieters die aanvankelijk alle onheilstijdingen uit China en Italië wegwuifden met de bedenking: ‘Hier zal het wel zo’n vaart niet lopen!’ komen terug van een kale reis. Het besef is ingedaald dat ook zij zich dienen neer te leggen bij de draconische maatregelen in het belang van de volksgezondheid.

In België heeft de regering beslist om alle scholen en alle horeca verplicht te sluiten tot minstens 3 april, het begin van de Paasvakantie. Virusexperts echter vrezen dat dit maar de prelude is op een langere periode waarin het openbare leven lam komt te liggen.

Rutte tussen hamer en aambeeld

Premier Rutte heeft het nog niet zover laten komen maar komt nu onder toenemende druk te staan van PVV en FvD om ook met steviger maatregelen voor de dag te komen. Het zal maar eens gebeuren dat er binnenkort extra veel mensen sterven omdat de hoogste gezagsdrager van Nederland naliet alle scholen, café’s en restaurants te sluiten…

Geen gemakkelijke tijden om premier te zijn: Rutte lijkt gevangen te zitten tussen hamer en aambeeld. Als het sterftecijfer de hoogte in schiet dan kan men hem verwijten bloed aan de handen te hebben. Zou hij echter de weg volgen die België is opgegaan dan zal men hem verwijten een economisch bloedbad aan te richten…

Maar één ding is zeker: Iedere verregaande maatregel die door gelijk welke overheid in Europa thans wordt opgelegd wordt door het volk gehoorzaam opgevolgd. Daar heeft de mainstream media haar steentje toe bijgedragen: Onze angst voor het dodelijke virus wordt zo hoog opgevoerd dat we alle maatregelen aanvaarden “in ons aller belang”, ook al dreigen we daarmee op de korte of middellange termijn financieel op de fles te gaan.

Droomscenario voor Frans Timmermans

Deze nieuwe realiteit is natuurlijk het gedroomde scenario voor het Green Deal project dat EU-vicepresident Frans Timmermans de Europeanen wil laten slikken. Kort gezegd houdt dat in dat de bevolking flink veel geld zal moeten ophoesten ten bate van strenge klimaatmaatregelen die er op gericht zijn de natuur weer in balans te brengen.

Klimaatgoeroe Greta Thunberg heeft al gereageerd op de actuele coronacrisis: De lichtzinnige burgers die in het begin geen geloof hechtten aan de boodschap van de wetenschappers dat we dit virus zeer serieus moeten nemen hebben ondertussen hun lesje wel geleerd.

Op dezelfde manier, argumenteert Thunberg, moeten we omgaan met de klimaatdreiging: Sceptici worden publiekelijk aan de schandpaal genageld. Verschillende lezers hier zullen steigeren als ik zeg dat Thunberg haar slag heeft thuisgehaald: Elkeen die verder verzet zal bieden tegen deze nieuwe doctrine zal worden uitgestoten uit de samenleving als een paria. De klimaatontkenners van morgen zullen de neonazi’s zijn van gisteren.

Wen er maar aan!

Olli Salvatore

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld