Er zijn vergevorderde kabinetsplannen uitgelekt om honderden boeren uit te kopen of ‘zonodig’ te onteigenen. Beweerdelijk gaat het daarbij om hun stikstof uitstoot, maar in werkelijkheid gaat het natuurlijk om de grond die de boeren (nu nog) bezitten. De overheid heeft boeren en burgers kennelijk de oorlog verklaard. Dat komt goed uit: scheelt ons als boeren en burgers weer werk.

Door: Ton Nijhof

Een mens stoot ongeveer 1 kg per dag aan CO2 uit. Hoeveel NOx de mens per dag uitstoot is op het internet niet te vinden. Hoeveel CO2 en NOx een koe uitstoot is ook niet te vinden en ook dat is merkwaardig. Als de overheid koeien, kippen, varkens en enorme hoeveelheden boerennatuur (weilanden, etc.) wil vervangen door woningbouw en mensen, dan zouden we als inwoners van dit land toch graag nauwkeurig willen weten wat het effect is. Geen ingewikkeld gedoe: hoeveel CO2 en NOx stoot het boerenbedrijf uit per hectare en hoeveel is dat als dat allemaal vervangen wordt door mensen. Mensen met auto’s, met vliegreisambities, consumptiegedrag, etc. Geen ‘modellen’ op basis van ‘nauwkeurige’ schattingen, maar gewoon: harde, heldere cijfers.

Dicht bevolkt

Met ruim 470 inwoners per vierkante kilometer land is Nederland één van de dichtstbevolkte landen der wereld. In de zeer sterk stedelijke gemeenten is met (275 inwoners per hectare) 27.500 inwoners per km2 bebouwing de bevolkingsdichtheid het grootst. Als de overheid het land van de boeren wil afpakken, dan is dat natuurlijk niet om daar golf te gaan spelen. Dan is dat om daar flink wat huizen neer te kwakken, die we nu (door import van kansloze asielzoekers met elk zo z’n ecologische consequenties) tekort komen. Ik schat zomaar in dat het urbaniseren van al die hectares weiland en bijbehorende fauna, desatreuze gevolgen heeft voor het klimaat en de leefbaarheid in ons land. Dat laatste wel in het bijzonder, omdat jaarlijks ca. 30.000 ‘vluchtelingen’ ons land weten te vinden, in het bijzonder de sociale voorzieningen; voor de rest boeit dit land hen totaal niet. Dat is geen geheim: dat weten we al járen. Toch gaat het importeren domweg door omdat een enorme hoeveelheid landgenoten – veelal actieve leden van politieke partijen -, zeer goedbetaald werk vinden in de hevig gesubsidieerde vluchtelingenindustrie.

Verhalen kloppen niet

De boeiende verhalen die de overheid ons vertelt over uiteenlopende zaken, kloppen vaak niet. Het is een soort van toneelspel wat ons een werkelijkheid voorhoudt die er niet is en de eigenlijke plannen zijn een heel andere. Nu heet het dat boeren moeten wijken vanwege de stikstof uitstoot, gisteren was het verboden grote evenementen te organiseren vanwege corona en de dag daarvóór ging het over het stijgen van de zeespiegel. Maar het Normaal Amsterdams Peil is onveranderd hetzelfde. Dat is geen model: dat is een meetlat in het water. Als de overheid gaat knutselen met de lat, dan is dat om de bevolking een ander beeld voor te houden dan de werkelijkheid. Een niet bestaande werkelijkheid die de overheid door de (eveneens hevig gesubsidieerde) NPO aan de bevolking laat opdringen.

“Het ligt eraan dat teveel
mensen op een kluitje wonen”

Ook in dit geval is dat zo. Boerenbedrijven stoten (veel) minder schadelijke stoffen uit dan een stad. Wie moeite heeft dat te geloven: pak de fiets en trek erop uit om dat zelf te constateren. Als de straat in uw stad is veranderd in een kolkende woest-water rivier, kijk dan eens op het platteland: totaal geen bijzonderheden. De reden is dat de riolering in uw straat is ontworpen door ambtenaren die zich baseren op een ‘model’ met ‘gemiddelden’. Ook al zegt het NOS-journaal (Hiemstra) dat dit ligt aan ‘het klimaat’. Het ligt niet aan het klimaat; het ligt eraan dat teveel mensen op een kluitje wonen en de ambtenaar met ‘modellen’ werkt.

Wat nu?

De oplossing is niet dat de boeren verdwijnen. De oplossing is dat we minder inwoners moeten hebben. Dat betekent ten eerste het systeem van LIFO, ofwel ‘Last In, First Out’: wat er het laatste bij is gekomen, gaat er het eerst weer uit. En dat zijn niet onze boeren op het platteland. Dat zijn  de verdienmodellen van de subsidiesnuivende elites in de steden, die hun verdienmodellen overigens nu al onverminderd op het platteland stallen, om ze daarna op transport te stellen om elders als verdienmodel verder te fungeren en totdat ook de mindere goden uit de achterbannen van de politieke partijen de subsidies hebben opgestreken.

En intussen kunnen onze eigen boeren doodvallen? Laten we het maar eens uitvechten: wij zijn met meer.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld