Verhalen van nu: over 5G, opgelegd politiek correct taalgebruik. We worden inmiddels bespioneerd en zijn slaven geworden. Joost Niemöller neemt ons mee in zijn gedachten over maatschappelijke ontwikkelingen en legt die langs de lat van Orwell’s bestseller: ‘1984’.

1984 gaat over de mechanismen van de totalitaire samenleving. Over het opleggen van de leugen. Over het penetrerende elektronische oog waar geen mens aan ontsnappen kan. De totalitaire staat weet zelfs wat de mensen denken.

1984 is onze wereld geworden

Het gewillige volk legt zich in het boek bij de onderdrukking neer. Daar was Orwell bang voor; de volgzame massa. Hij had dat gezien onder het communisme en het nazisme. Mensen willen geen slaaf zijn als je ze ernaar vraagt, maar in de praktijk gedragen ze zich al snel als slaven. 1984 is ook onze wereld. Daarom herkennen we ons in uitdrukkingen als Newspeak en Big brother is watching you.

Meer van Niemöller is te vinden op de website van Ongehoord Nederland (ON!)

——————–

 


——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld