Kaag kon Rutte maandenlang laten schrijven over de ‘huwelijkse’ voorwaarden, hoe de democratie nog verder kunnen uitkleden. De huwelijkse voorwaarden van het coalitieakkoord beginnen echter steeds meer te knellen. Inmiddels is er dan ook ronduit sprake van een slecht huwelijk. Gaan we nu ondanks de nog enige binding – angst voor de kiezer – richting regeringscrisis.

Door: Erwin Versteeg

 

De onrust binnen de VVD neemt inmiddels dusdanige vormen aan dat je kunt spreken over voorsorteren op een scheiding. VVDers die vanaf ondertekening van het huwelijksakkoord van Rutte IV al vonden dat D66 teveel successen claimde laten zich steeds nadrukkelijker horen.

Crisismanager

Rutte, ooit bewierookt als ‘prima crisismanager’ maar wordt steeds meer ontmaskerd als het laffe keffertje dat verslaafd is aan het gevoel macht.

2010, Nederland stond op uit een recessie als gevolg van de kredietcrisis toen Rutte I aantrad. We waren gesterkt en er was sprake van onderling vertrouwen en integriteit. Er was vrijheid van meningsuiting, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid voor eenieder.

Anno 2022, Rutte I, II, III en IV heeft dit allemaal verknald, we gaan richting een depressie en we hebben in Nederland de:

stikstofcrisis, woningbouwcrisis, vluchtelingencrisis, coronacrisis, klimaatcrisis, gascrisis, energiecrisis, klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis, inflatiecrisis, vertrouwenscrisis, opvangcrisis, HUWELIJKScrisis….

En nu zijn we onderweg naar HÉT medicijn tegen al deze crisis, een kabinetscrisis. Waarbij inmiddels een scheiding onvermijdelijk lijkt te zijn. VVD orakel Hans Wiegel heeft inmiddels zelfs onomwonden het vertrouwen op in het kabinet opgezegd en pleit voor nieuwe verkiezingen. Hans Wiegel, nog uit een tijd dat er wel politiek gedreven werd, niemand op voorhand uitgesloten werd en Nederland democratisch was.

‘Delaju’ wat Kaag wil

Nu volgt dan het debat richting kabinetscrisis nadat Kaag tegen Hoekstra heeft gezegd ‘het vertrouwen is weg’. Kaag die eerder tegen Rutte zei ‘hier scheiden onze wegen’. Kaag die tegen het Nederlandse volk zegt ‘samen een stukje armer’ en ‘is niet van zins de knip te trekken’.

Maar ook de Kaag die voor Ahmed Sa’adat’s PFLP (secretaris generaal van de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina) wel de knip trok en geld overmaakte. Het PFLP: verantwoordelijk voor de dood van een 17 jarig Israëlisch meisje.

Ik vraag me bijna af, hoe Gert-Jan Segers zich voelt nu dit ‘politiek’ gearrangeerde huwelijkse geluk, het gezinnetje waar de CU deel van uitmaakt uiteen dreigt te vallen. De CU, die weliswaar is geliberaliseerd. Een huwelijk is in zijn Christelijke gedachte nog wel de hoeksteen van de samenleving.

Kruispunt

Of zou Gert-Jan Segers dit zien als wat Maradona noemde de hand van god. Dit omdat diep in zijn hart (en ogen) Kaag toch al een afvallige Christen vindt. Kaag die hem ook al niet uitnodigde om samen met D66, VVD, CDA, GL en PvdA mee te varen op het Sodom en Gomorra festijn, de Amsterdam Pride Canal Parade.

En dat Gert-Jan Segers hoopt door het verbreken van de ‘politieke’ huwelijkse trouw zijn plek weer terug krijgt bij de Kruispunt gemeente in Vathorst (Amersfoort). God straft in deze dan weliswaar niet onmiddellijk. Maar beschouwd worden als paria en terug gezet worden naar het achterste bankje in de Kruispunt gemeente Vathorst is wel pijnlijk voor je ass-hole.

Het is zelfs iets wat Dominee Jaap Hansum niet is overkomen toen het onderzoek startte nadat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag in de pastorale relatie met een vrouwelijk gemeentelid.

Gert-Jan Segers laat zich niet zomaar een pijnlijke ass-hole bezorgen. Zijn wraak kan watermeloen zoet worden. Ook voor Mark Rutte. De partij waar deze politieke gladjakker voorman van is, zakt immers niet zo hard in de peilingen.

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is.

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld