Het is nog geen week oud en de nieuwe crowdfunding voor een project van Sid Lukkassen wordt door intolerante krachten aangevallen. Het meest komische is nog wel dat Lukkassen pleit voor gesprek tussen ‘links’ en ‘rechts’ – want we moeten het samen doen in dit land! Het huidige debat is tegenwoordig niet alleen extreem gepolariseerd; het debat zelf kan eigenlijk al niet eens meer plaatsvinden.

De eerste tekenen van deplatforming vinden al plaats en politieke partijen zijn vandaag de dag stalinistische bolwerken. Conformeer en volg de fractiediscipline, anders zwaait er wat! Vroeg of laat zul je worden weggezuiverd…

Dit is een ongezonde ontwikkeling voor een democratie. Waar wij westerlingen de mond vol van hebben neem nu vrijheid van meningsuiting en een verbod op censuur en dit het liefst aan de hele wereld voorschrijven, zijn we tegelijkertijd hard bezig om deze vrijheden en rechten zélf te ondermijnen. Hoe vaak zien we nog dat politici vrijdenkers in bescherming nemen en de ruimte bieden om dwarse geluiden te laten horen?

Boeken aborteren in de prenatale fase

Dit overkomt Sid Lukkassen nu ook. Eén of andere keyboardwarrior ziet rood voor zijn ogen dat Lukkassen een crowdfunding ‘mag houden’ op VoordeKunst.nl. Het willen laten afdrijven van een boek in de embryonale fase is ronduit griezelig! Naast de gebruikelijke verwensingen dat Lukkassen een onfrisse schrijver zou zijn, probeert de auteur van de webpagina ook mensen als Maarten Boudry als complotdenker te framen. Iedereen met een andere mening dan de auteur wordt gezien als ‘rechts-radicaal’ of complotdenker, etcetera… Een zeer trieste houding die totaal niet constructief is voor een gezonde samenleving.

Dat de beste man het niet eens is met de ideeën van Lukkassen is zijn goed recht. De persoon in kwestie roept echter op tot deplatforming. De auteur is van mening dat het project van Lukkassen niks te zoeken heeft op VoordeKunst.nl, want Sid zou geen kunstenaar of cultuur-creator zijn. Als de auteur zich gewoon had verdiept in de site VoordeKunst.nl, dan had hij ontdekt dat alle projecten die binnen de creatieve sector vallen worden gesteund. En een project voor een boek dat een platform moet bieden aan zowel rechtse als linkse schrijvers valt hier uiteraard gewoon onder!

Steun het vrije denken, steun Sid!

Juist nu is het belangrijk om te laten zien dat we het project van Lukkassen ondersteunen! Door personen zoals hij kunnen we weer hoop koesteren dat het debat beetje bij beetje terugkomt. We moeten te allen tijden met elkaar blijven praten ook en juist met mensen waarmee we het oneens zijn. Dit is iets wat Lukkassen scherp ziet en daarom is dit initiatief bewonderenswaardig!

De crowdfunding:

https://www.voordekunst.nl/projecten/9012-sid-mei-1

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld