Voorzitter van de 2e Kamer Bergkamp (D66) voerde de afgelopen weken gesprekken met bijna alle fractievoorzitters over het taalgebruik in de 2e Kamer, al kwam bijvoorbeeld PVV-leider Geert Wilders niet omdat hij vindt dat alles gezegd moet kunnen worden in een debat.

Door: Ton Nijhof

Inmiddels heeft ze een brief aan de Kamerleden gestuurd met ‘richtlijnen’. Dat mens is knettergek en als de Kamer wijs is, benoemen ze meteen Bosma (PVV) als chef van die inrichting.

Wanneer een Kamerlid “op de persoon speelt”, zo schrijft Bergkamp, dan vindt zij dat zij mag ingrijpen. Een minister “knettergek” noemen, zoals Wilders in het verleden bijvoorbeeld deed met toenmalig minister Ella Vogelaar, noemt zij als voorbeeld van “op de persoon spelen”.

Nu is het niet netjes om over overleden personen te schrijven, maar Vogelaar was natuurlijk wel degelijk zo gek als een deur. Hele wijken heeft zij naar de gallemiezen geholpen door er miljarden tegenaan te smijten en die wijken ineens ‘krachtwijken’ te noemen. Al die wijken zijn inmiddels alweer verworden tot ‘no-go-zones’ ondanks alle miljarden belastinggeld, waar veelal uitkeringsgerechtigde niet-westerse allochtonen hun dure bolides op een rij parkeren. Dat zag iedereen al van kilometers afstand aankomen.

Als de Kamerleden destijds wijzer was geweest, hadden ze naar Wilders geluisterd en dat mens met gillende sirenes laten afvoeren: dat had vele miljarden belastinggeld kunnen besparen. Maar goed, verder was het waarschijnlijk best een heel aardige mevrouw.

Maar hoe gaan de debatten nu verlopen onder dit nieuwe regime van Bergkamp? Inmiddels is bijvoorbeeld gebleken dat de regering naar hartelust heeft gefraudeerd met informatie omtrent het COVID-dossier. De Kamer werd, evenals de burger, vrijwel continue in de maling genomen en heeft over de maatregelen geoordeeld op grond van, naar nu blijkt, bij elkaar gelogen informatie.

Mag men in de Kamer nu niet meer zeggen dat het stelletje schorem in Vak K daar maar eens even uit moet komen om tegen een flink pak op hun sodemieter aan te lopen? Met wat we nu weten zou dat toch wel het minste zijn wat we van de Kamerleden die zich nog tot de coalitie rekenen mogen verwachten. Iedere Nederlander zou daar, op die plek, toch wel heel graag willen zeggen dat “die hele club een kleun onder reet kan krijgen, zo hard dat ze brood mee moeten  nemen voor onderweg”.

En dan zien we mevrouw Bergkamp, die toch al met haar ene oog naar donderdag kijkt en de andere naar vorige week woensdag, die roept: “Grote grutjes, dat mag u niet zeggen van het nieuwe reglement! Er heeft hier net een ‘great reset’ plaatsgevonden”.

Dat wordt nog lachen in dat clubhuis.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld