Volg Sid nu ook op VK: https://vk.com/id494132624

Jongeren van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) zijn gisteren belaagd tijdens een evenement van de PvdA waar Jeremy Corbyn sprak. Asscher noemde het incident ‘verschrikkelijk’ en nam direct afstand van degenen die deze daad verrichten.

Het is niet voor het eerst dat Corbyn met antisemitisme wordt verbonden. De partijleider van het Britse Labour kwam onlangs vaker negatief in het nieuws omdat hij te laks optreedt tegen antisemitisme binnen de partij. Corbyn heeft dubieuze contacten en spreekt voor organisaties die claimen antizionistisch te zijn maar eigenlijk antisemiet zijn: Corbyn ligt al geruime tijd onder vuur binnen de eigen gelederen van zijn partij.

Zelf zegt hij hierover dat het wellicht niet slim was om te spreken voor bepaalde mensen en dat hij het ‘betreurt’ en in het vervolg beter vooronderzoek zal doen – de incidenten blijven zich echter opstapelen, zoals we gisteren zagen met de jongeren van het CIDI. Daarom is het ook doodzonde dat de PvdA – een partij met veel mensen van Joodse afkomst – zo iemand binnenhaalt terwijl hij juist onder vuur ligt. De PvdA is natuurlijk de wanhoop nabij en probeert met een populair figuur als Corbyn de jonge linkse stemmers terug te krijgen.

De PvdA flirt al langer met mensen zoals Corbyn – dit komt natuurlijk omdat hij zeer geliefd is onder jonge linkse stemmers. Wat echter niet wordt verteld is dat Corbyn een typische communist is, een economische marxist die bekend staat om zijn opportunisme. In een artikel beschreef ik dat Frans Timmermans alleen de rooskleurige voorbeelden van Corbyn vertelt maar nooit het hele verhaal. Dit geeft een vertekend beeld: moet de PvdA dit wel willen? Dit is waarom er kiezers blijven weglopen: de partij-elite blijft niet trouw aan de oude idealen van de partij.

Kenmerkend voor postprogressivisme is dat wij juist de oude linkse waarden overnemen en een nieuwe inhoud geven. De PvdA kiest eerder voor knuffelen met Salafisten dan opkomen voor de Westerse waarden. Deze ontwikkeling kenmerkt links op dit moment: ze verlaten massaal hun eerdere progressieve waarden en hiermee ook de doelgroepen van de linkse partijen. Dit is een ontwikkeling waardoor het nationaalconservatisme slechts zal groeien.

Binnenkort is er een gelegenheid om als vrijdenkers samen te komen:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cafeavond-verhalen-uit-de-samenleving-47764947243?aff=efbeventtix

Lees meer over deze onderwerpen:

https://politiek.tpo.nl/column/sid-lukkassen-het-denken-van-frans-timmermans-is-een-doodlopende-weg/

https://politiek.tpo.nl/2018/04/01/sid-lukkassen-links-wordt-rechts-en-rechts-wordt-links/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld