Dit is een artikel van Olli Salvatore

Op een Engelstalige website las ik dat de BBC een nieuwe dramareeks gaat uitzenden over een dystopische Westerse toekomst waarin zwarten de slavendrijvers zijn en de witten (die we voorheen nog ‘blanken’ mochten noemen) de slaven of tweederangsburgers. De trailer kan je hier bekijken.

Misschien wordt het volk zo klaargestoomd voor een zekere échte toekomst waarvan de elite weet dat hij er zit aan te komen? Om ons alvast voor te bereiden op onze nieuwe rol die uitblinkt in onderdanigheid…

Gekke gedachte? Allerminst: Als Hollywood binnenkort een reeks actiefilms lanceert waarin Amerikaanse helden het Chinese leger mores leren, besef dan dat er een echte oorlog met China in de steigers staat. Voor ingewijden in de Amerikaanse filmindustrie is het bekend dat het Pentagon regelmatig  besprekingen houdt met de voornaamste Hollywoodbonzen: Wie kan het beste als nationale aartsvijand worden geportretteerd en wie niet?

Ten tijde van de Koude Oorlog was dat onveranderlijk de Sovjetunie, ten tijde van de Golfoorlogen was dat natuurlijk Al Qaeda en de Taliban en binnenkort mogen we verwachten dat de modale slechterik in een Hollywoodprent eerder Aziatisch zal ogen. En wie weet, misschien gaan we zo via een omweg nog te weten komen dat het dodelijke coronavirus dat nu rondwaart geproduceerd werd als een biologisch wapen dat God-weet-hoe uit een Chinees militair labo wist te ontsnappen…

Parijs in vlammen, alweer

Net terwijl ik zat na te denken over de nieuwe BBC-reeks waarin zwarten onze samenleving gaan domineren werd ik opgeschrikt door een nieuwsbericht dat liet uitschijnen dat er een immense brand was uitgebroken in het Parijse Gare de Lyon.

Dikke zwarte rookpluimen pakten zich samen boven het spoorweggebouw. In de straten er rond ontstond blinde paniek, mensen renden alle kanten op. Even leek een herhaling van het Notre-Dame inferno in de maak maar dan op een andere locatie.

In eerste instantie bleef de oorzaak onbekend, uren later kwam er opheldering: Een populaire Congolese rapper die sympathiseert met het Congolese regime had vlakbij het station een optreden gegeven dat niet naar de zin was van een bende (eveneens Congolese) tegenstanders van het regime.

Tientallen relschoppers hadden op diverse plaatsen rondom het podium brand gesticht. Op een parking gingen honderden voertuigen in vlammen op en alle reizigers moesten uit het station worden geëvacueerd alsof er een terreuraanslag aan de gang was. De amokmakers vochten een zware veldslag uit met de oproerpolitie die traangas moest gebruiken om hen uiteen te drijven.

Afrikaanse bloedige vetes en conflicten worden zo naar de Europese grootsteden geëxporteerd en men mag er zeker van zijn dat dergelijke taferelen weldra schering en inslag gaan worden.

Bevolkingsexplosie

Wetenschappers zijn het er immers over eens dat van alle continenten ter wereld Afrika de grootste bevolkingsexplosie zal kennen. Tegen 2100 zal naar verwachting de totale bevolking zijn toegenomen tot 4,2 miljard, tegenover 1,3 miljard vandaag. Dat zijn meer Afrikanen dan Afrika alleen aankan, zeker omdat de meeste landen daar nog steeds met armoede en honger hebben te kampen.

De lokroep van een Europa dat (nog steeds!) geleid wordt door Merkel en haar kliek is dan ook groot.  Diverse Europese landen hebben destijds enorme woekerwinsten gemaakt in Afrika met hun koloniale praktijken, ja, maar tegelijk bouwden zij er wel wegen, bruggen, scholen en ziekenhuizen die de bevolking ten goed kwamen.

In Tervuren bij Brussel staat er een majestueus museum dat is gebouwd op initiatief van de Belgische Koning Leopold II en tot de nok is gevuld met de schatten die kolonisten en missionarissen meebrachten uit Congo: Kunst, sier- en gebruiksvoorwerpen, ivoor en taxidermie. Congolese politici hebben al laten verstaan dat zij al deze trofeeën beschouwen als roofkunst die moet worden terugbezorgd.

Revanchisme

In Hollywood is men thans een film aan het inblikken waarin Leopold II, de koning-kolonisator waarheidsgetrouw wordt afgeschilderd als een bloeddorstige dictator die Congo op grote schaal uitbuitte.

Als op die manier de Afrikanen gaan vernemen dat de hoofdstad van Europa onmetelijke rijkdom verwierf dankzij Afrika, dan mag je verwachten dat de Afrikanen extra gemotiveerd zullen raken om hierheen te emigreren en alsnog hun deel van de koek op te eisen, bij wijze van schadeloosstelling en revanchisme omwille van hetgeen hun voorvaderen werd aangedaan.

Met het jihadisme dat aan een flinke opmars bezig is in Afrika mag het geen verwondering wekken als de gevaarlijkste terroristen van morgen niet uit het Midden-Oosten zullen komen maar precies uit Zwart-Afrika.

Opvallende reclamespotjes

De moslimmilities van Boko Haram in Mali en Al Shabaab in Somalië hebben al laten zien waartoe ze in staat zijn. Degene die in 2013 in naam van de islam de Britse beroepssoldaat Lee Rigby met een machete op straat in mootjes hakte was een zwart-afrikaan en de terrorist Amedy Coulibaly die in 2015 in Parijs een bloedbad aanrichtte was eveneens een zwart-afrikaan.

Zwart-Afrikaanse terroristen zijn dubbel extreem: Niet alleen willen zij wraak nemen in naam van de islam maar tevens voor hun slavernijverleden… De toekomst van Europa lijkt er gitzwart uit te zien.

Niet alleen fictiereeksen zoals die van de BBC willen ons daarvan doordringen maar ook de meeste tv-commercials: Als de volgende keer de reclameblokken voorbijflitsen vestig er dan voor één keer de aandacht op hoeveel spotjes er te zien zijn met blanke vrouwen samen met zwarte mannen (of andersom) als figuranten die samen reclame maken voor hetzelfde product (parfum, shampoo…) alsof het allemaal stelletjes zijn… Schrikbarend veel! Aan onze opgroeiende meisjes wordt zo het signaal uitgezonden: Het is doodnormaal (of eerder trendy?) om gezien te worden met een Afrikaanse partner!

Olli Salvatore

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld