De rel die begon met een vermeend racistische grap in Veronica Inside twee weken geleden, houdt de gemoederen nog steeds flink bezig. Zo wordt ook Op1-presentator Fidan Ekiz onderwerp van gesprek op Twitter om haar interview met Wilfred Genee. Door velen wordt ze geroemd om haar kritische vragen, terwijl anderen haar afbranden om opmerkingen die als onhandig worden beschouwd. Dat noteerde De Telegraaf gisteren. Het wordt tijd dat we onze toekomst terugwinnen op de plunderaars.

Door: Ton Nijhof

Volgens Fidan Ekiz betreft de kritiek op Derksen, die de gewraakte opmerking over Akwazi maakte, vooral ’een verandering die toch een vorm van opgelegde onvrijheid is door het moreel geweten van Nederland’. Op Twitter zijn er mensen die inzoomden op de opmerkingen van Ekiz over het ’NSB-gedrag’ van Arie Boomsma en haar opmerking dat ze de grap van Johan Derksen ’nog wel grappig’ vond. “Je ziet Wilfred Genee op een weloverwogen wijze uitleggen waarom de opmerking van Johan Derksen echt niet kon”, meende publicist Dr. J.H. “En dan maakt Fidan Ekiz een aantal niet zo slimme opmerkingen. Zoals dat de actie van Arie Boomsma als NSB-gedrag is te bestempelen.” Historicus Nadia Bouras spreekt van een ’dieptepunt’ en noemt de opstelling van Ekiz ’ontluisterend en ongepast’. Sunny Bergman vroeg zich volgens de website Geenstijl af, of mensen die dergelijke opmerkingen maken, eigenlijk wel precies in de gaten hebben waar de NSB voor stond.

Vergelijking met NSB

Ouderen als ik zijn misschien wel redelijk in staat om dat Sunny Bergman duidelijk te maken, al zal ze het nooit helemaal snappen. Zij leeft immers in het comfort van een roomblanke omgeving en een enorme partij geld, die wordt opgebracht door mensen die er nog gewoon voor moeten werken. Niet iedereen kent het sociale vangnet van de subsidie-NPO.

De NSB was een socialistische beweging die de ultieme gelijkheid propageerde voor een bepaald soort mensen. Volgens de NSB moesten die mensen in Nederland geboren zijn en van ‘alle smetten vrij’. Wie in Indië of Suriname geboren was (toen nog Nederlands grondgebied), hoorde daar niet bij. Die NSB-socialisten waren de ultieme racisten.

Dat is goed vergelijkbaar met de ideeën van Bergman et al., die het vooral voorzien hebben op de blanke mensen en die naar hun idee per definitie racistisch zijn. Volgens Bergman c.s. staat het gelijk per definitie ook al aan hun zijde en eenieder die van mening is dat dit niet zo is, moet gebrandmerkt worden als racist. Wie opmerkt dat de arbeidsparticipatie van andersgekleurde mensen beduidend lager ligt dan die van blanke mensen; aan hen moet verboden worden dit te zeggen, maar erkennen dat dit te maken heeft met ons koloniale verleden, met racisme. Mensen die dat niet zo ervaren en vinden of zelfs maar durven te zeggen, horen in een concentratiekamp thuis en mogen aan het gas. Zij heeft veel medestanders voor dat standpunt. Voor een regering of partijkartel een ideale situatie: verdeel en heers. “Alstublieft mevrouw Bergman, hier is weer een zak subsidie.”

Uit kolonialisme voortgekomen inkomen afwijzen

Als ik al in de verleiding zou komen dat te erkennen dat wij, autochtone Nederlanders, racisten zouden zijn, dan zou ik willen dat mevrouw Bergman voorop zou gaan en al haar inkomsten die voortkomen uit dat kennelijke kolonialisme per direct zou afwijzen. Sterker: dat zij in het verleden vergaarde inkomsten uit die afzichtelijke maatschappij, doorwrocht van racisme, onmiddellijk zou terugbetalen, tot de laatste cent: bloedgeld. Maar nee: Sunny Bergman ademt in haar opvattingen de geest van Anton Mussert en streeft vergelijkbare doelen na. Je komt, goedbeschouwd, nooit van dergelijke idioten af.

Één keer een optreden bij Npo1 levert de standaard-typetjes als mevrouw Bergman al gauw 2.000 euro per optreden op. Daar zijn er tallozen van; ik hoef ze niet meer op te noemen want u kent ze en ziet ze (als u dat nog op kunt brengen) dagelijks hun ranzige waanzin afdraaien op de NPO. Dat is geld waar een bijstandsvrouw maandelijks naar zit te smachten om haar kinderen naar de MAVO te kunnen laten gaan. Eigenlijk zouden die wel kunnen studeren op veel hogere niveaus, maar dat kan even niet omdat hun toekomst wordt opgesnoven door lapzwansen zoals Bergman c.a., die dat geld over de longen oproken dankzij subsidie of andere overheidsbijdragen: belastinggeld. “Alstublieft mevrouw Bergman, hier is weer een zak subsidie.”

Neerkijken op werkenden

Op precies die mensen kijkt zij neer. Dat zijn echter wel de mensen die in de wijken wonen die overwoekerd worden door cultuurvreemde inreizigers, die van geen inburgeren willen weten. Die spuwen op dit land, de cultuur en gewoonten. Die hun autochtone buren doodwensen, zonodig dagelijks, en voorspellen dat hun toekomst er niet best uitziet: ‘wacht maar tot wij de baas zijn’. Die dit land op de schop willen nemen, kennelijk om er dezelfde rotzooi van te maken als waar ze vandaan komen. Wie dat niet toestaat is een racist. “Alstublieft mevrouw Bergman hier is weer een zak subsidie.”

Er komt een moment dat het uitbarst. Dat de zwijgende meerderheid de toekomst die ze voor ogen hadden terug willen. En het is te hopen dat ze dat bij de stembus doen. Maar die kans wordt steeds kleiner gemaakt en dat leidt gegarandeerd tot diepe ellende.

“Uitstappen mevrouw Bergman en heel rap, we zijn in Westerbork.”

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld