Op het crowdfundingsevent van 22 juni a.s. zal dr. Eric C. Hendriks ook aanwezig zijn. Recentelijk is hij geïnterviewd door de Batavieren Podcast, samen met Perry Pierik, de uitgever van de bundel “Cultuurmarxisme: er waart een spook door het Westen”.

Wat zijn de kenmerken van het cultuurmarxisme? Volgens Pierik is het cultuurmarxisme een lastig begrip. Hij vergelijkt het met het explosief Semtex: Je ziet het niet, je ruikt het niet, maar het is er wel en heeft een duidelijk effect. Juist omdat er weinig mensen zijn die zich “cultuurmarxist” noemen kan het snel in de hoek van complottheorieën gedrukt worden, in een poging het bestaan ervan en de invloed die het uitoefent te verdoezelen. Toch zijn er wel personen die zichzelf expliciet cultuurmarxist noemen: Ab Gietelink, Fredric Jameson en recent Thomas von der Dunk.

Eric C. Hendriks geeft als definitie van cultuurmarxisme: “Het streven naar een gelijkgetrokken, geproletariseerde cultuur”.

In het gesprek met de Batavieren gaf hij aan dat het cultuurmarxisme bestaat bij de gratie van onderdrukkers en onderdrukten, boetedoening en een geloof in een “paradijs” waarin iedereen gelijk is. Hiermee is het cultuurmarxisme een bedreiging voor de samenleving, aangezien het bevolkingsgroepen tegen elkaar op kan zetten en op irrationele wijze verschillen tussen mensen ontkent of wil corrigeren.

Op het crowdfundingsevent zal Eric C. Hendriks het hebben over de gevaren van intellectueel conformisme, waarbij hij zich richt op het conformisme van activistische linkse intellectuelen, die de toch al dominante normatieve orde er nog harder bij iedereen in willen drammen.

Komt allen op het event en steun daarmee mijn project!

 

Doneer hier: 

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Lees meer:

https://politiek.tpo.nl/2018/05/31/sid-lukkassen-opkomst-en-impact-van-het-cultuurmarxisme/

http://politiek.tpo.nl/2015/07/28/het-cultuurconflict-is-exsistentieel-en-zal-zich-voortzetten/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld