Dit is een artikel van Carlo van Remortel.

Niet eerder waren de provinciale statenverkiezingen in potentie zo cruciaal voor de koers van ons land als de verkiezingen van dit jaar. De linkse klimaathysterie lijkt zijn hoogtepunt nog niet te hebben bereikt maar GroenLinks realiseert zich inmiddels ook dat de verkiezingen over meer gaan dan alleen ‘het klimaat’. In een poging om ook de kiezers in de grensgebieden tevreden te stellen maakt GroenLinks handig gebruik van de dubbelfunctie die de lijsttrekker voor de eerste kamerverkiezingen, Paul Rosenmöller, bekleedt. Sinds 2013 is de demoniseerdrammer van Fortuyn voorzitter van de VO-raad.

Diezelfde VO-raad meldt op 17 februari in het AD dat de middelbare scholen in de krimpgebieden dreigen te verdwijnen. De VO-raad wil voorkomen dat er op meer plekken bepaalde opleidingen verdwijnen en dat leerlingen ver moeten reizen. “Er gebeurt nog te weinig om een antwoord te geven op de krimp van het aantal leerlingen,” zo stelt Rosenmöller. Er zou een toeslag moeten komen voor de scholen die nu in de problemen zitten.

Echter stond in 2017 het Zwin College in Oostburg al onder aangescherpt financieel toezicht. Het aantal leerlingen op de school is drastisch afgenomen omdat veel kinderen kiezen voor een school in België. Een veel voorkomende reden is dat de scholen in België gratis zijn en de kinderopvang in Nederland te duur is. Daar komt bij dat de afstanden die de leerlingen moeten afleggen veel te ver uit elkaar liggen. Zo was er eerder al een verzoek om de scholen later te laten beginnen.

Per leerling krijgt een school een bedrag uit Den Haag om het onderwijs te verzorgen. De vraag is of de kwaliteit met zo weinig leerlingen op peil kan worden gehouden. Het Ministerie van Onderwijs houdt het al twee jaar goed in de gaten en het is dus uitermate hypocriet dat de persoon die al sinds 2013 voorzitter is van de VO-raad uitgerekend nu aan de bel trekt.

Maar ja, wat verwacht je van een Pol Pot-lover die actief en enthousiast bijdroeg aan de sfeer waarin een prominent politicus kon worden omgelegd.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld