Paul Cliteur en Sid Lukkassen zijn mede-auteurs van de vandaag verschenen bundel “Cultuurmarxisme” waarin verscheidene auteurs hun licht laten schijnen op dit omstreden begrip, wat door vooral links-deugend Nederland wordt ontkend of in de hoek van complot-theorieen wordt gezet. Dit begrip is in 1975 al door Fredric Jameson gebruikt om de invloed van het Marxisme op een cultuur te beschrijven.
Kortweg gezegd kan het cultuurmarxisme samengevat worden als het gelijktrekken van alles en iedereen in een cultuur, de afschaffing van hierarchie en structuren en relativering van waarheden. Het gaat dus niet meer om economische gelijkheid maar om gelijkheid binnen niet-economische onderdelen van de samenleving. Het ultieme gelijkheidsdenken dus.
Het cultuurmarxisme won aan kracht in de revolutie van 1968; veel van de de huidige babyboomers zijn de grootste uitdragers van deze ideologie. Dit lijkt overgezet te zijn op de huidige groep “snowflake” millennials die vooral op universiteiten hun gedachtengoed uitdragen met “safe spaces”, “intersectioneel feminisme” en het “checken van privileges”. Ratio is ver te zoeken (logica bestaat immers niet volgens deze groep). Racisme is goed zolang het tegen de blanke onderdrukker is en het desastreuze socialisme wint aan populariteit, ondanks de ramp die zich nu bijvoorbeeld in Venezuela afspeelt.
Juist op universiteiten is deze ontwikkeling des te bedenkelijker, en dit draagt bij aan het ontwikkelen van een politiek-correcte taboecultuur. Juist daarom is De Nieuwe Kerk als veilige thuishaven van het logische vrije debat zo belangrijk, en ook om elkaar te steunen tegen de deugdynamiek die eerlijke opiniemakers kapot wil maken. Steun daarom vandaag de crowdfundactie waarmee Sid Lukkassen een begin met De Nieuwe Kerk zal maken!
Doneer hier:
https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1
Lees hier meer:
https://politiek.tpo.nl/2018/05/31/sid-lukkassen-opkomst-en-impact-van-het-cultuurmarxisme/
https://doorbraak.be/cultuurmarxisme-en-populaire-cultuur/
Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.
Om te reageren dien je eerst aan te melden.
Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.