Er gaat geen dag voorbij of je leest wel wat de ‘verschrikkelijke’ Trump nu weer heeft gedaan. Het lijkt alsof de media nog maar één doel voor ogen hebben: namelijk proberen de president in diskrediet te brengen. Ander nieuws over Trump wat wellicht een positief beeld geeft over zijn presidentschap, lezen we nauwelijks – je moet vaak op zoek gaan naar nieuws buiten de mainstream kanalen. Waarom lezen we bijvoorbeeld niet dat Trump in juridisch opzicht enorme overwinningen behaalt? De ene na de andere nieuwe rechter wordt benoemd door het Trump kamp. Deze rechters blijven ook nog eens aan voor het leven.

Deze zet maakt dat Trump en zijn team nog macht blijven houden nadat zijn termijn en regeerperiode erop zit! Echter het enige wat wij voorgeschoteld krijgen als nieuws, is wat voor een barbaarse vent het wel niet is – oh en hij is ook nog eens ‘seksistisch’, ‘racistisch’ en natuurlijk niet vergeten ‘fascistisch’! Dit zijn de dagelijkse termen die we naar ons hoofd krijgen geslingerd als het gaat om Trump.

Betekent deze verloedering van het nieuws dan ook dat de macht en betrouwbaarheid afnemen van deze media? Waarschijnlijk wel, peilingen wijzen voorlopig uit dat Trump nog steeds populair is in het land: zolang hij blijft doorgaan met verkiezingsbeloftes te vervullen zullen zijn kiezers zich gehoord voelen. De media zullen nu eenmaal moeten accepteren dat we vastzitten aan Trump, spoedig zal hij niet verdwijnen.

Lees meer:

Trumps victorie kan het startpunt van een Nieuwe Reformatie zijn

http://politiek.tpo.nl/2016/11/17/trumps-overwinning-is-failliet-media/

Doneer hier:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1