Soms stuit je door puur toeval op een post die de spijker zó stijl op de kop slaat, dat de post het verdient om een zelfstandig artikel te zijn. Op Disqus verwees iemand naar een interview met uw verslaggever in de Volkskrant. Dit is het interview met Toine Heijmans gepubliceerd op 30 augustus 2017. ‘Oswald’ reageerde hierop en schreef het volgende:

Graag wil ik inhoudelijk reageren op wat je hier zegt, dus lees het niet als een persoonlijke kritiek:

De bron die is aangehaald is de Volkskrant, dat zegt mijns inziens heel erg veel. Eerst moeten we gaan inzien dat het nieuws totaal gekleurd is. Je ziet dan hoe mensen gepolariseerd raken tussen linkse en rechtse outlets. Het is compleet logisch en ook steeds weer opnieuw vast te stellen, dat de Volkskrant zeer gekleurd verslag doet van mensen als Sid Lukkassen, Thierry Baudet, Paul Cliteur, Geert Wilders en Donald Trump. Wat je ook van deze personen vindt, het is bijna nooit een eerlijk verslag. Dat stukje over Sid valt me dan nog 100% mee ten opzichte van wat ik meestal lees in de Volkskrant. Ook kun je al raden wat de heersende lijn gaat zijn op zo’n redactie: Brexit is verschrikkelijk, Trump is slecht, we moeten meer migranten opvangen, streven naar open grenzen, we hebben schuld aan de slavernij in zijn algemeenheid, Zwarte Piet moet weg, etc. (opnieuw, wat je hier ook van vindt, dit is overduidelijk hun standpunt).

Verder kun je denk ik ook zien dat de termen Links en Rechts in politiek tegenwoordig misbruikt worden, vervagen en dat het opzettelijk kiezersbedrog veroorzaakt. Rutte is daar natuurlijk het beste voorbeeld van. In de verkiezingstijd profileert hij zich rechts, hij zegt ‘geen cent naar de Grieken’, laat zich kritisch uit ten opzichte van de EU en hij doet zelfs Wilders na met uitspraken als ‘Pleur op!’. Zodra je op hem stemt en vervolgens zijn daadwerkelijke beleid bekijkt, blijkt hij compleet pro-EU te zijn, laat hij juist nog meer migranten toe, stuurt hij meer geld en macht naar Europa en wil hij een soort schoothondje van Merkel worden puur om zijn internationale imago en carrière wat op te frissen. Met dit soort beleid en dit soort kiezersbedrog wordt naar mijn idee alles wat Nederland is (qua cultuur, grenzen, identiteit, soevereiniteit, verzorgingsstaat, democratie) compleet aangetast, afgebroken en helaas genoeg onhoudbaar.

Dan kun je je inderdaad afvragen waarom mensen zo lang nog op die marionet stemmen. Maar dat heeft denk ik ook weer te maken met de enorme demonisering die zich heeft afgespeeld naar rechts toe. VVD was heel lang het enige ‘fatsoenlijke’ rechts dat je mocht stemmen. Anders ben je namelijk gelijk ‘extreem-rechts’ en word je daar op afgerekend op je werk, bij vrienden, familie, in de media of waar je dan ook komt. Het is nu eenmaal heel lang het mainstream discours geweest dat rechts voor tokkies of racisten was.

Terecht of onterecht hebben we WOII aangegrepen om rechtse politici zoals Hans Janmaat, Pim Fortuyn (met dodelijke afloop) en Geert Wilders compleet te demoniseren. Dit terwijl zij alleen een symptoom zijn van het probleem en een gefrustreerde onder- tot middenklasse vertegenwoordigen die last ondervinden van al het elite-beleid dat al zo lang heeft geheerst.

De effecten van WOII zijn natuurlijk globaal geweest, en daarmee is de demonisering die we rechts mochten aandoen ook grotendeels globaal geweest. Dit is waarom je globaal nu plots een ‘ruk naar rechts’ ziet: die stem is te lang onderdrukt geweest en taboe geweest. De beeldvorming rondom rechts is vaak onredelijk geweest en begint zijn kracht te verliezen. Het [wanbeleid] is opgelopen waardoor mensen het zat zijn en je wereldwijd die tegenreactie ziet.

Waarvan akte! Hierbij wil ik persoonlijk nog opmerken dat als ik met VVD’ers spreek – van hoog tot laag – dat men het dan 80 tot 95 procent met mij eens is. Of zelfs meer. Het is echter door de angst voor demonisering door media, de wens om bij Rutte in een goed blaadje te blijven (positie op de kieslijst) en een gehechtheid aan ‘besturen’ boven de gevolgen van beleid, dat deze gesprekken tot niets hebben geleid. Neem nu deze quote uit de krant van vanochtend. Aan het woord is de VVD’er Marianne Poot over het beleid van GroenLinks-communist Rutger Groot Wassink:

“Het is een feit dat dit college bezuinigt op mantelzorg en jeugdzorg, maar wel 12 miljoen uitgeeft aan mensen waarvan de rechter al meermaals heeft gezegd dat ze niet in Nederland mogen blijven. Dit is niet uit te leggen.”

Of laatst VVD’er Frits Huffnagel, deel van de “roze ring rond Rutte” (quote van een Elsevier-journalist):

“Nee, geen nieuwe vluchtelingen. Die mensen moeten hier niet naartoe komen. Er kunnen er maar heel weinig blijven, en het gaat elke keer hetzelfde: we zien een kind en denken dan ‘oh, wat zielig’ en we zien niet die vader die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat en dat heeft gefaciliteerd.”

Daarna moest Huffnagel die keutel intrekken van de ‘progressieve’ en ‘inclusieve’ homolobby. Enfin, trek uw eigen conclusies. In ieder geval kunt u tijdens verjaardagen en feestjes uw rechts-bashende vrienden en familieleden nu dit artikel onder de ogen drukken. En wat u verder ook doet: wees standvastig, deug niet!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld