Dit is een artikel van Jan Houblon

De bewonderenswaardige doctor Sid schijnt wel onvermoeibaar. Als een scherpe ploeg snijdt hij door de permafrost van het hypermorele status quo denken. Hij wil de massa een realistisch-rechts geweten schoppen en grijpt daartoe alle mogelijkheden aan op de alternatieve media.

Goed dat dit gebeurt. Maar men moet zich vooral realiseren dat de goede doctor zichzelf hiermee plaatst in de oude traditie van het filosoferen ‘met de hamer’. Zonder de verbale breekwerktuigen komt men immers niet door het bevroren oppervlak van de laat-liberale Brave New World politiek.

En natùùrlijk wekt hij weerstanden bij de hypercorrecte ‘deep-state’… Natùùrlijk probeert men hem te demoniseren en te brandmerken als ‘extreem’ rechts (een ongelofelijke intellectuele hyperbool waarvan men hoopt dat ze zal aanslaan bij de neutrale lezer)…

Echter ben ik er persoonlijk van overtuigd dat zijn discours (en natuurlijk ook dat van andere verwante intelligentsia), langzaam doch gestaag doordringt tot de lethargische consumptiemassa.

Het is een lastige levenstaak die iemand op zich neemt als hij de palliatieve Europese cultuur (in de breedste zin van het woord) wat nieuw leven probeert in te blazen, maar het is bovenal een heroïsche taak die ongeacht ook de uitkomst, een radicale denker tot EER strekt.

En is het niet deze laatste ‘thymotische’ karaktertrek die bij het merendeel van de hedendaagse Europees/Westerse intelligentsia ontbreekt???

Jan Houblon

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld