De Shutdown in de VS is doorbroken. De rekeningen worden weer betaald, ambtenaren krijgen met terugwerkende kracht betaald en de kwestie betreffende de muur is tijdelijk op een lager vuurtje gezet. De ene partij claimt de overwinning door het ‘heldenverzet’ van Nancy Pelosi en de andere partij noemt dit een tactische zet van Trump. Wat betreft de Shutdown zelf: het viel allemaal wel mee. De media berichtte erover alsof het halve land plat lag. Feitelijk zat het zo: de begroting was voor 93% al rond, alleen over de laatste 300 miljard dollar (7% van de begroting) was nog onenigheid. Met name de 5,7 miljard dollar voor De Muur was de spil van deze ideologische twist. Het land functioneerde nog hetzelfde; vuilnis werd opgehaald, toeristenbureaus en musea waren nog gewoon open. Zelfs de sneeuw werd nog gewoon keurig weggeveegd. Over sneeuw gesproken; hier heeft Trump het weer voor elkaar gekregen om de halve westerse wereld te laten tieren en schuimbekken.

Trump berichtte over de vreselijke kou in de Midwest, en zoals The Donald wel vaker doet kon hij het niet laten om even als een wesp te gaan steken naar de klimaatalarmisten. Heel Twitter en diverse media lopen al weer schuimbekkend te klagen over Trump. Waarschijnlijk zal vanavond de NOS hier ook over berichten bij het 20.00 uur journaal.

Waar Jan Modaal waarschijnlijk wel kan gniffelen over deze tweet en er voor de rest niet heel veel waarde aan zal hechten, zullen de deugbrigades en de GL-gekkies een korte hartstilstand ervaren. Hoe durft Orange Man dit te tweeten! De man ontkent klimaatopwarming en mogelijk zelfs het bestaan van het klimaat!

We kunnen weer blij zijn dat de Shutdown min of meer over is, want dat betekent dat Trump weer volle bak SJW’ers en andere NPC’s op de kast gaat jagen. Zijn State of the Union zal 5 februari plaatsvinden, de verwachtingen lopen hoog op: wat zal Trump gaan zeggen?

Spektakel valt te verwachten.

Ondertussen werkt Sid Lukkassen gestaag aan zijn crowdfunding. Hij is al bijna op de 100 procent. Geef het project een laatste duwtje en wees een echte held!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld