Oldoz Yavidi is een Zweedse parlementskandidate voor de ‘Feminist Initiative’ partij. De actrice van Iraanse afkomst zit op dit moment op een boot vol Palestijnenknuffelaars op weg naar Gaza om de blokkades, opgeworpen door Israël te doorbreken.

Oldoz beschuldigd Israël niet van het stelen van wolken maar wel van het stelen van land, land van de Palestijnen en het afpakken van hun bronnen van inkomen. En omdat zij vindt dat de Verenigde Staten hetzelfde doen…….. lijkt het haar maar het beste dat Amerika alle Israëli opneemt.

“So why not invite their friends to their land and make room for them on the farm?”

Schreef ze over Israëlische Joden en Amerikanen.

“They seem to enjoy each other’s company. And the Palestinians can live in peace and build up the land that once was theirs.”

Ze deed deze opmerkelijke uitingen tijdens een interview met de website Feminitiskt Perspectiv, afgelopen vrijdag.

De activistische actrice van Iraanse afkomst legt uit dat dit haar onofficiële mening is, haar fantasie.  Ze vindt dat ze zichzelf op zijn minst de droom van deze ‘oplossing’ mag gunnen.

Ondertussen heeft ze deze passages uit het interview laten verwijderen omdat haar fantasie niet in lijn is met het partijprogramma van Feminist Initiative en ze bang was dat haar uitingen misschien wel eens verkeerd geïnterpreteerd of begrepen konden worden.

Onbegrijpelijk dat personen die er zulke antisemitische ‘dromen’ op na houden een rol kunnen spelen in de Zweedse politiek, of zoals Annika Hernroth-Rothstein, een Zweedse pro-Israël activiste op Facebook schrijft:

“Moving Jews against their will to solve a problem? Sounds like a final solution to me. Solid feminist politics.”

Maar laten we vooral niet moeilijk doen, antisemitisme was er altijd al, dat is niet iets dat wij importeren, toch?

En dat deze man uit Iran komt is trouwens ook louter toeval.

Lees meer:

Onderwijs

 

 

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld